Första tidningsrecensionen och mer


Här i Trollhättan har vi en gratistidning som kommer ut en gång i veckan, med det mycket passande namnet Trollhättan 7 dagar.

När jag gick upp i morse satt maken vid frukostbordet med den framför sig. Plötsligt skrattade han till, högt. ”Kolla, de skriver om din bok!” utbrast han.

What? Jag vet ju att tidningen har en spalt med bokrecensioner varje månad, men att Skuggplats nått ända dit var verkligen mer än jag visste om.

Jag kastade mig över den och heerrreeeggguuud att inte hakan fick golvplattorna att spricka. För där var min bok,under vinjetten Månadens Bästa. Och med en recension som är så bra att jag för länge sedan förlåtit dem felstavningen av mitt namn (Uhlin vill många skriva, det där h-et är en förbannelse. Trodde jag skulle slippa bokstavera när jag bytt ut mitt finska efternamn …)

Men gå inte och tro på allt jag säger! Här kan du läsa tidningen digitalt, Christine Karlssons bokspalt hittar du på sidan 21.

Och som om det inte räckte med åsikter för en dag. När jag kom till jobbet hade jag fått ett mejl från Susanne Pettersson, en av mina redaktionella chefer på Hem & Hyra. Hon har läst. Hjälp! Var min första tanke. För jag vet ju att hon har ett särdeles skarpt öga för texter. Inget undgår den kvinnan!

Jag fick lov att återge hennes synpunkter här på bloggen (har skrivit XXX på ett ställe bara för att inte förstöra för den som inte hunnit läsa än).

Sååå. Varsågod, plus och minus från Susanne Pettersson:
”Stort plus för intrigen. Bra cliffhanger. Jag tycker att kvinnan som XXX var bra utmejslad. Man kände sympati för henne. Hon kändes som en hel människa. Barnet var också bra beskrivet.

Mamman och pappan var mer anonyma. För lite ångest över deras förlust.
Att hela storyn utspelades där den utspelades har också en stor poäng.

Du har sagt att det inte är en renodlad deckare/spänningsroman, men genren i dag är så mycket mer. En hybrid mellan socialreportage, spänning och samhällsreportage, just så som du har skrivit.”

Det var mycket att smälta på en dag. Tänkte att jag skulle skriva nånting efter allt läsande.

5 tankar på “Första tidningsrecensionen och mer

  1. Lustigt att du har motsatt problem med h:et än vad typ hela min familj har! Alla vill skriva Ulin istället för Uhlin! Dock kan jag acceptera det då vi trots allt egentligen ska skriva Ulin och inte Uhlin! Är nyfiken på boken din! Är stolt över att vara en Uhlin/Ulin:are när det finns författare med efternamnet ^^

    Gilla

  2. Pingback: Hej då 2014 … | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s