Ocensurerat


Det här inlägget skrev jag egentligen den 3 maj. Sedan valde jag att inte publicera för jag inte ville riskera något krångel. Nu har jag fått hem mina böcker, betalat min sista räkning och därmed avslutat alla mina affärer med Vulkan. Därför lägger jag ut ut texten nu i stället.


Hej då, Vulkan

Nyligen skrev jag om bristen på statistik över min försäljning via Vulkan. De har ju en panel där man ska kunna gå in och förundras över hur siffrorna skjuter i höjden. Eller nåt. Min har hela tiden sett ut så här:

statistik

Försäljnings- och royaltystatistik

Det vill säga: ingen information, vilket jag tolkat som ingen försäljning.

När jag fick veta att biblioteket köpt in fem böcker mejlade jag Vulkan och frågade hur det kom sig att jag inte kunde se den försäljningen. Fick ett svar: nu är det uppdaterat. Jag gick in men sidan var precis likadan som tidigare. Inte en siffra syntes. Jag loggade in och ut några gånger men när inget hände mejlade jag igen.

Svaret: ”Du var för snabb, testa nu.”

För snabb? Jag gick ju in efter att de sa att allt var klart. Grrrrrrr. Hur som helst, när jag väl var inne såg jag att det fanns totalt 7 sålda böcker.

Jag meddelade också Vulkan att jag ville beställa hem resten av min upplaga. Det är ju inte så värst många böcker kvar här hemma och min egen försäljning går bättre än den via bokhandlarna, så det finns ingen större poäng med mellanhänder.

När det var klart att jag skulle ta hem allt fick jag snabbt ett mejl från vd (som jag alltså inte mejlat med om detta). ”Det kostar 200 kronor.” Suck. Är det allt som finns att säga? Inget tack för din beställning och lycka till med nästa som vi hoppas få hjälpa till med. Eller vad som helst annat än ett krav på några hundralappar.

Jag svarade att 200 kronor inte är något problem. Men hur blir det med ersättning för de böcker ni faktiskt har sålt? Totalt 630 kronor.

Jag har hört andra som berättat om svårigheter med att få ut pengar för försäljning och att det inte går alls om summan understiger en tusenlapp. Förberedde mig för en hänvisning till det finstilta. Till min förvåning blev det i stället ett svar om att pengarna skulle betalas ut i maj.

I går fick jag ett nytt mejl från någon som har hand om ekonomin – ett underlag för min försäljning. Nu var det inte längre sju böcker utan 15. Mer än en fördubbling på bara några dagar. Men var de böckerna beställts vet jag inte. För åter har statistiken på min inloggningssida gått tillbaka till noll-visning. Tomt alltså. Inte en endaste siffra. Och – ja du gissade rätt – ingen information alls.

Nu struntar jag i det där. Bandet med Vulkan är klippt och jag avser inte att tråckla ihop det även om behovet av fler böcker uppstår. Det här är ju långt ifrån mitt första gnäll-inlägg om dem … (Eftersök, Verk på vift, Väntar fortfarande, Senaste nytt nu ännu färskare, Senaste nytt för att nämna några.)

7 tankar på “Ocensurerat

  1. Pingback: Hej då 2014 … | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s