Härliga dagar


Ibland händer det saker, små avbrott i vardagen som ger hela livet en guldkant. För mig har det varit författarrelaterade saker och det gör ju verkligen inte saken sämre. Det började för ett par dagar sedan. En kvinna på kontoret undrade om det gick att köpa boken. (”Ja.”)

På eftermiddagen när jag kom hem satte jag mig i trädgården, JA – SATTE MIG, UTAN ATT PETA I EN ENDA RABATT. I stället läste jag i Weilands Structuring Your Novel. Solen värmde, en svag bris gjorde temperaturen perfekt. Jag kunde riktigt känna hur jag landade i mig själv och det behövdes. Det har varit rätt jobbigt på jobbet på sista tiden.

Alldeles uppfriskad i själ och hjärta smällde jag flera timmar senare ihop pärmarna och skulle gå in. Då hojtade grannen till. ”Jo, din bok, jag har tänkt länge att jag vill köpa den men det har inte blivit av.” Två på samma dag!

I går fortsatte det. Jag fick ett brev på mejlen från min bästa kompis Katja. Hon som velat vänta med att ge mig sina synpunkter på Skuggplats tills hon hunnit få ner alla ord i lugn och ro. Och som hon skrivit. Finaste Katja. Tack! Dina ord tände en glöd som fortfarande dagen efter sprider en jämn låga av tacksamhet och glädje. Jag visste inte hur mycket jag behövde de där omtänksamma orden just nu, förrän jag såg dem.

Publicerar ett utdrag ur brevet inom kort och lägger till samlingen av synpunkter.

Allt det där och ändå är det inte slut. För i dag kom fina kollegan Monika med tåget ända från Stockholm till Trollhättan. För att skriva ett reportage på de lokala sidorna som jag egentligen ansvarar för. Om mig. Boken. Kronogården. Helt galet! (Och inte min idé får jag blygsamt tillägga.)

Tillsammans med fotografen Andreas traskade vi runt bland höghusen. Resultatet kommer i en hyresgästföreningsägd tidning i slutet av augusti.

 

3 tankar på “Härliga dagar

  1. Pingback: Pepp, pepp (och lite depp) | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s