Det är fint här hemma i alla fall


Jaha, här sitter jag och prokrastinerar. Efter att ha tvingats in från trädgårdsarbetet inte mindre än två gånger av regnet i går så plockade jag upp manus 2. Stor suck. För det var längesedan detta alster var med i matchen. Det som ska bli bok nummer två och som jag tänker planera och strukturera innan jag sätter fart eftersom jag lärde mig av bok nummer ett att det inte är en bra metod för mig att bara flumma runt och skriva lite vad som helst och hoppas på det bästa. Och ändra, ändra, ändra sen när jag kommer på bättre tankar.

Insåg med bister kyla varför det pratas om att man ska försöka hålla en skrivrutin. Jobba med manuset, åtminstone öppna det, med jämna mellanrum. Nu var jag tvungen att gå tillbaka och titta; vilka av alla planerade ändringar vad gäller tidsplan, karaktärer, händelser hade jag faktiskt lagt in i manuset. Jag har ju en massa tankar nedklottrade i ett block, från mina tågresor som jag använt till att spåna och fila idéer. Det var där den stora sucken kom. Så många tankar, så lite att visa för det.

Jag jobbade inte särskilt länge med manuset igår. Sedan visade sig solen en stund igen och äppelträdet skrek beskär mig, beskär mig! Jag beskar, beskar tills det började regna igen. Gjorde sedan allt och inget som var tvunget att tas itu med (diska, sova middag, laga mat) förutom att återvända till datorn.

Därför sitter jag här igen i dag. Inget har hänt. Karaktärerna undrar fortfarande varför de är fast i sina startbojor. De vill utvecklas, börja leva sina liv. Nu. Senaste noteringen i mitt tågspånarblock lyder ”nu är det nog planerat – testa om det håller. SKRIV.” Dags att lyda.

(Ps. Till mitt försvar vill jag ändå nämna att jag skrivit lite på en novell under sommaren. Men sen inser jag att den också ingick i den stora uppskjutarkonspirationen jag har mot mitt författarjag. Det är ju BOKEN jag ska skriva på. Ds.

2 tankar på “Det är fint här hemma i alla fall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s