Ordkunskap


I dag har jag lärt mig två saker, båda mycket positiva. Det första är att en trädgård går att använda till att slappa i. Man måste inte ha på sig arbetskläder och med svetten lackande jaga ogräs, plantera om något eller odla. Det går att bara sitta i en solstol med en tidning och njuta.

Och eftersom ovan nämnda tidning var senaste numret av Skriva (som kom för ett par veckor sedan men som fram till i dag varit inplastad och oläst) så lärde jag mig också ett nytt begrepp.

Ställtid.

Det är tiden då författaren inte skriver eller sitter och petar med annat i sitt manus. Men som ändå är både produktiv och viktig – det är den där luckan då vi finner tid att mentalt gå igenom en massa viktiga saker som vi sedan kan ta med oss när det är dags att faktiskt skriva. Det kan man göra samtidigt som man trädgårdsarbetar (häpp!), diskar eller läser till exempel.

Bästa nyheterna på länge. Jag prokrastinerar med andra ord inte för tillfället. Jag bara utnyttjar min ställtid till max.

2 tankar på “Ordkunskap

    • Du har ju verkligen haft goda skäl, önskar jag kunde säga detsamma 😀
      Har varit jättekul att följa dina boksläppsäventyr, och det ska bli ännu roligare att få träffa dig på riktigt igen och få läsa BOKEN!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s