Kulturvecka – igen!


Som om det inte räckte med att det var bokmässa förra helgen, även den här veckan bjuder på en massa härligt tillställningar med boken i finrummet. I tisdags var det höstpremiär för arrangemangen som Forum för poesi och prosa tar till Stadsbiblioteket i Trollhättan. Jessica Kolterjahn och Sigrid Combüchen snackade. Och snackade! Särskilt Sigrid, som utan en endaste minnesanteckning kunde berätta allt om huvudpersonen Ida Bäckmann i biografin Den umbärliga.

Båda var bra och det allra roligaste var att så många Trollhättebor hade hittat till framträdandena. Säkert drygt 80 personer, fler än på några av de tidigare jag besökt. Framtidstro!

Men det roligaste kulturmötet skedde i dag, på träningsanläggningen Curves av alla ställen (en av mina återförsäljare). De firade att det gått hela fyra år sedan öppningen. Grattis och hurra! Och som om det inte var nog: de hade lyckats få dit Morgan Larsson! Inte så konstigt, med tanke på att hans syster jobbar på Curves.

Morgan, han kan snacka han som den radioman han är. Goda historier bara trillade som pärlor ur hans mun, de flesta med en stor portion humor och blinkningar åt hur det var på det galna 80-talet. Att till exempel video var det farligaste som fanns men att sola solarium var fritt fram, till och med rekommenderades.

Kön till bokförsäljningen ringlade lång efteråt. Jag hade med mig mitt gamla inbundna ex av Radhusdisco och den sprillans nya Det opålitliga hjärtat. Den senaste köpte jag på bokmässan men jag missade signeringen.

Jag och Morgan har gått i delvis samma fotspår. Han är ett år äldre, vi umgicks aldrig men har samma minnen från samma bostadsområden och samma skolor. Många år senare började vi faktiskt på journalisthögskolan samtidigt, han gick korta och jag långa programmet. Han har skrivit en bok som utspelar sig i Trollhättan och jag kom ut med min några år senare. I betydligt blygsammare omfattning, men ändå.

Så visst kände han igen mig även nu. ”Vad länge sen!” utbrast han. Och ja, det var ju drygt tio år sedan. Fast för mig känns det kortare, honom både hör och ser man ju lite överallt hela tiden.

Fick signerat mina böcker. Och inget slentrianmässigt ”trevlig läsning” heller. ”Till Minna! Kramar” (Radhusdisco) och ”Till Minna! Härligt att ses igen” (Det opålitliga hjärtat). Och ja – sannerligen det var det. Tack för i dag Morgan!

Morgan Larsson på Curves

Morgan Larsson pratar om sina böcker och sitt skrivande. Roligt som få!

2 tankar på “Kulturvecka – igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s