Rått


Jag har äntligen börjat skrivarbetet med Manus 2. Det är fullt av kantiga formuleringar. Illa valda ord. Bristande gestaltning. Helt enkelt precis så rått som det ska vara i ett råmanus.

Det är galet länge sedan jag satt i samma arbetsstadium, när jag försökte komma igång med något som långt senare skulle bli Skuggplats. Jag vill inte ens kalla de där första stapplande meningarna under 2011 för ett råmanus, för det var så otroligt vilset och trevande.

Till min glädje märker jag att jag faktiskt lärde mig något. Nu har jag skaffat mig en ordentlig karta och en kompass i form av synopsis och scrivener. Verktygen har jag redan fått användning för eftersom jag skyfflat undan några problem i uppbyggnaden innan jag ens börjat skriva på allvar. Inte som förra gången, att jag skrev på även när jag väl insåg ett problem och hoppades att det skulle lösa sig magiskt av sig själv. Det gör det ju inte!

Så nu kör jag vidare. Har snart kommit halvvägs i akt 1 och börjar närma mig första vändpunkten. Spännande! Ska det bli när den är färdigfilad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s