Dagsdos


En skrivarbekant sa nyligen att det inte var någon idé att sätta sig och skriva om det bara fanns tid i en timme. Jag håller verkligen inte med. Skulle jag invänta tid att sitta i upp mot åtta timmar i sträck skulle det inte hända något alls.

Skillnaden är förstås att jag måste gå till ett jobb om dagarna (än så länge) och hon sysslar med skrivandet och bara det. Därmed är jag åtta timmar efter från start.

Senaste tiden har jag fått till 1-1,5 timmer per vardag. Är SÅ nöjd med kontinuiteten. Texten växer visserligen sakta. Men den växer!

4 tankar på “Dagsdos

  • Så sant! Det drar ner krav och onödiga förväntningar också, att skrivandet blir något vardagligt och inte sådär upphöjt till något skapande som bara kan ske när förutsättningarna är helt perfekta.

   Gillad av 1 person

   • Det finns inget som heter perfekta förutsättningar eller att invänta den stora inspirationen. Ett ord eller kapitel eller en scen i taget och till slut har du en roman och vägen dit är olika för alla. Det finns tillräckligt med krav utanför skrivbubblan. Ska kanske trycka upp en t-shirt där det står ”nobody puts my novel in a corner” eller nåt annat fyndigt 😃 kram och skriv såsom det passar dig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s