Att få känna igen sig


Man kan säga mycket mindre smickrande om Facebook men det går inte att komma ifrån att detta gigantiska nätverk har en och annan god sida också. Som gruppen Författare i Väst!

Jag var på mitt andra möte med gruppen i veckan. Eftersom de flesta ansikten var nya sedan förra gången körde vi en presentationsrunda, som visade sig ta större delen av mötet. För det var ju inte som att vi bara sa saker av typen ”Jag heter Minna Ulin och har skrivit en bok som heter Skuggplats”. Nej. När var och en berättade om olika delar av sina skrivprocesser så uppstod hela tiden följdfrågor och igenkännande kommentarer.

Jag är inte ensam om att ha flummat runt med ett första manus. Skrivit på och hoppats att det liksom ska bli något av sig själv. Jag är inte ensam om att nu testa med en något striktare plan, ett synopsis, för manus två. Flera andra har också anlitat lektörer som granskar de där sidorna man är så nervös för att visa upp första gången.

I gruppen finns de som ännu inte är klara med sitt första manus och det finns andra som är stolta ägare till egna förlag och har publicerat många böcker vid det här laget. Alla har vi något att bidra med, erfarenheter och synpunkter och nya sätt att se på gamla saker.

Allt det där kan man via mejl eller telefon eller chattar eller via något annat tekniskt hjälpmedel. Men det slår inte att då och då träffas även på riktigt. Även om det på ytan ser ut som om vi bara dricker kaffe och småpratar så händer det stora saker. Nätverkande, kontakter, gemensamma krafter som vill hitta på saker tillsammans. Det är ren magi.

6 tankar på “Att få känna igen sig

    • Vi var 8 senast och tror det var 10-12 gången innan. FacebookGruppen har 47 medlemmar men vi är ganska utspridda geografiskt så avstånden blir för långa för att alla ska kunna komma till alla träffar. Vi växla plats från möte till möte och hittills har det funkat för mig.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s