Julmarknadsförberedd


makersI dag är det äntligen dags för Makers julmarknad på Strandgatan i Trollhättan. Fick ett mejl häromdagen med olika tips inför dagen. Bland annat skulle man fundera på hur man kunde locka folk till sitt bord och helst se till att de inte bara sneglade och seglade vidare (som var fallet på festivalen i Uddevalla. Vissa nästan tittade i taket för att undvika ögonkontakt och slippa säga hej.)

Ett tips var att anordna någon form av tävling.

Jag funderade lite på det där. Vad kunde jag ha för något jippo? Jag som inte är så jippig. Men sen kom jag på det. En snabb quiz med frågor som löst knyter an till Skuggplats och/eller Trollhättan. Sagt och gjort. Nu har jag fem grundfrågor och dessutom en utslagsfråga. Vinst, inte otippat, ett signerat ex av boken.

I går fixade jag det mesta av mina förberedelser (och tackade för att marknaden var på en söndag, allt tar så mycket längre tid att utföra i praktiken jämfört med att tänka ut dem i sitt huvud). Jag slog in en låda som en rejäl julklapp och skar ett hål i locket, voila – någonstans att stoppa svarstalongerna till mitt quiz.

Om en liten stund ska jag åka med min packning (tre rejäla kassar) med diverse julrelaterat pynt, julgodis, böcker förstås, har en bra växelkassa, påsar att bära hem boken i för alla (!) som ska köpa. Jag till och med strök ett lakan och några löpare som jag ska ha på mitt bord. Märkte att det var längesedan denna syssla utfördes, eftersom jag fick tänka efter länge och väl innan jag kom på var vi förvarar strykbrädan (på vinden).

Makers julmarknad håller till i gamla hamnkontoret på Strandgatan 29 i Trollhättan i dag mellan klockan 11 och 15. Välkommen!

 

10 tankar på “Julmarknadsförberedd

  1. Pingback: Hej då 2014 … | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s