Personligt utvalda pärlor


Jag har nu gjort min sista arbetsdag på tidningen som jag jobbat på i drygt sju år. I veckan firades jag av mina fyra närmaste kolleger, nuvarande och tidigare. Vi var ute och åt indiskt och drack fantastiskt goda drinkar.

Jag fick presenter. Inte vad som helst. Böcker! Och inte vilka böcker som helst. De hade var och en valt ut en pocketbok som de tyckte att just jag skulle ha. Med så fina motiveringar att jag nästan blev blank i ögonen.

  • En storm kom från paradiset av Johannes Anyuru. ”Det här är den vackraste poesi jag läst i romanform. Vackert och skarpt men ändå enkelt och rent. Boken ger en fruktansvärd och brutal inblick i vilka öden människor kan bära med sig som tvingats lämna sina hemländer. Och hur den smärtan kan sippra vidare, ner i nästa generation” skriver kollegan Johanna bland annat.
  • Morgon i Jenin av Susan Abulhawa. AnnaKarin hade tänkt ge mig en annan bok (Breakfast of Champions av Kurt Vonnegut), men kunde inte hitta den. Så här skrev hon bland annat i sitt långa, fina meddelande: ”Du får den här för att den också är jättebra och för att den ger en röst åt ett perspektiv som länge inte haft någon sådan.”
  • Stål av Silvia Avallone. ”Det är hett, känns alldeles sant och är görbra. Italien kommer aldrig att kännas likadant igen” skriver Magnus.

Jag hade inte läst någon av böcker, bara det är ju smått fantastiskt. Nu får jag chansen att bredda min litterära värld samtidigt som jag påminns om mina fina kolleger. Tack!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s