Skrivaråret 2015


Nästa år SKA jag ha ett riktigt första utkast klart av manus 2. För att inte sitta här och tänka att det ordnar sig, det är ju ändå lite kvar av 2014 och jag hinner ju på denna dryga vecka helt ändra personlighet och sluta skjuta upp till morgondagen vad jag kan göra i dag så har jag nu tagit ett första riktigt steg.

Ska åka på skrivretreat! Vad är det? Jag vet inte till hundra procent …. mer än att vi är 5-6 skrivglada kvinnor (än så länge) som ska åka hemifrån en helg i skiftet januari/februari med enda syftet att skriva. Vi bor i stugor vid en sjö i skogen. Närmsta stad är Gränna om jag inte sett fel på kartan.

Arrangemanget kom till via den eminenta gruppen Författare i Väst på Facebook. Mamman till en av medlemmarna äger stugorna som vi får bo i till rabatterat pris.

Jag gick med i somras och hittills har Författare i Väst varit fantastiskt givande. Och inte bara för skrivandet på hobbynivå, utan även i karriären. Fick nys om ett långtidsvikariat på en tidning via en gruppmedlem strax efter att jag sagt upp mig från min fasta tjänst i höstas. Nyligen blev det klart att jag fick jobbet. Topp!

Vikariatet startar i januari och är slut 30 juni med tjänstgöring på 80 procent. Det betyder att jag kan smygstarta min frilanskarriär i stället för att desperat försöka kränga halvt genomarbetade idéer efter nyår.

Kanske får jag även lite extra tid till manus 2. Skrivaråret 2015 får en flygande start!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s