Hej då 2014 …


Jag kom på en helt unik idé: varför inte sammanfatta årets händelser i ett sista blogginlägg som sätter punkt för 2014?

HAHAHAHAH! Ja, ironin skvätter som vanligt som ni märker. Jag vet förstås att den ena bloggaren efter den andra skriver årskrönikor nu, men jag tänker inte låta det hindra mig. För 2014 har varit så händelserik att jag ibland får nypa mig i armen.

Det mesta har med mitt skrivande liv att göra.Skuggplats är ju bara en enkel egenutgiven bok som finns i 300 tryckta exemplar, ändå har den bjudit mig på en svindlande resa.

Årets första blogginlägg handlade om det stora som skulle ske: att Skuggplats äntligen skulle få se dagens ljus. (Där stod också att manus 2 skulle vara tillräckligt genomarbetad för att skickas till lektör innan årets slut. Vi glömmer det där, okej?)

Året började intensivt. Provtrycket kom i januari. Mer jobb väntade. Mer frustration kring Vulkan. (Efter att ha tagit hem resten av upplagan och betalt sista räkningen i maj skrev jag ett ocensurerat inlägg om turerna som till största del handlade om gravt bristande kommunikation. Skönt att klippa navelsträngen!)

Känslan när min upplaga äntligen levererades i februari kommer jag aldrig att glömma. Pall efter pall med böcker kom med lastbil till mitt hem. Strax därefter började jobbet med att skicka till alla som beställt böcker men som inte kunde komma på releasefesten i mars.

Jag har fått fler än 15 minuter i rampljuset också. Det började med lokaltidningen ttela (här hittar du artikeln), fortsatte med recension i gratistidningen 7 dagar, reportage i Hem & Hyra (tyvärr finns ingen länk) och slutade med ett inslag i SVTs finska nyhetsprogram Uutiset. (Årets förvåningschock. Hade någon sagt för ett år sedan att jag skulle prata finska i teve hade jag aldrig trott dem.)

Tack vare Skuggplats har jag träffat en kusin för första gången på 30 år. Jag har hållit i ett timslångt biblioteksframträdande helt på egna ben. Jag har stått som försäljare på två evenemang, varav det ena var fiasko och det andra helt okej. Jag har fått härliga människor som erbjudit sig att sälja min bok i sina företag. Tack SG Interiör & Design, Gamla Storgatans tatuering och Curves i Trollhättan!

Allt har inte varit Skuggplats eller ens böcker. 2014 blev året då jag till slut ryckte upp mig ur en situation som tärt mig psykiskt och fysiskt länge. Jag sa upp mig. I går var sista anställningsdagen och nu har jag sikte mot nya spännande mål. Vi syns nästa år!

 

 

1 tanke på “Hej då 2014 …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s