Ska (kanske) lära mig att skriva


Ända sedan jag läste Sören Bondesons Konsten att döda har jag varit nyfiken på att gå någon av hans kurser. Lusten ökade ett snäpp när jag lyssnade på hans föredrag under Skrivas kryssning i november 2013. Och häromdagen såg jag ett inlägg i en av författargrupperna jag är med i på Facebook. En kvinna hade anlitat Bondeson som lektör och varit minst sagt helnöjd. De hade suttit i sju timmar och gått igenom varenda ord i hennes bok. Jösses!

Det som gjort att jag tvekat är avståndet. Skrivarkurserna med Sören Bondeson genomförs i Stockholm, där arrangören Ordfront finns. Kursen pågår i fyra dagar, som är uppdelade på två helger. Nästa tillfälle är den 25-26 april och den 9-10 maj.

Och vet ni vad – den här gången struntade jag i att det är dyrt och ligger 42 mil från mitt hem. Jag har anmält mig! Tjoho!

Den första helgen hänger maken på, så det blir en kombo av skrivande och myshelg med restaurangbesök. Jag har till och med bokat flyg och hotell trots att jag inte ens vet om jag fick plats på kursen. Deltagarantalet är som mest 12 personer och det har gått två år sedan kursen gick senast så det kanske blir lite tryck.

Men so what. Det värsta som kan hända är att jag får åka till huvudstaden och umgås med vänner vi sällan ser och det kan jag faktiskt leva med.

5 tankar på “Ska (kanske) lära mig att skriva

  1. Bra beslut. Har gått en kurs för Bondesson för många år sedan och det var en kul upplevelse. Jag älskar dessutom miljöombyten när jag ska skriva, brukar resa bort, så du får säkert bra helger här i Stockholm.

    Gilla

  2. Pingback: Yes – fullbokat! | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s