Hälsning från bottenträsket


Jag har inte slutat, jag har bara fastnat. Sitter fjättrad i en spiral av ångest och får ingenting gjort. Alltså. Rättelse. Inget av det där jag ska ägna min fritid åt. Passionen för orden. Jag är slut, förbrukad, passé och utan kraft.

Jag vill gråta när jag tänker på att det är så lite kvar av första redigeringsrundan men att jag bara sitter där framför teven och låtsastittar på något dåligt program medan tankarna finns vid datorn och jag saknar förmåga att gå dit.

Att bara göra det är inte så bara. Jag tänker hela tiden att snart … bara jag är klar med den artikeln/tidningen/arbetsveckan så kommer jag att hoppa i rätt form igen. Jag väntar ännu.

Hur blev det så här? I mina mörkare stunder tänker jag att jag bara är lat. Men sedan tänker jag till på de månader som gått sedan jag skålade för ett gott nytt år. Det har varit intensivt. Nytt (tillfälligt) jobb. Nu är snart mitt vikariat över och jag måste säga att det känns bara skönt. Har jobbat 80 procent för en som är borta på heltid. Hur den matematiken går ihop? Riktigt dåligt.

Jag har under hela våren dessutom planerat för en helt ny framtid som ska starta när vikariatet är över. Jag ser fram emot det, men även detta  skapar ångest. För jag hinner inte med allt jag borde. Orkar inte. Drabbas då och då av mördande dåligt självförtroende. Varför skulle DU fixa det där? När så många säger att det är så tufft. 

Kurser har avlöst varandra sedan i mars, vissa för arbetet och andra för nöjes skull: Starta eget, bokföring, skrivande med Sören Bondeson och nu slutligen löpteknik som jag kör en vecka till. Gott och blandat.

Så det är kanske inte så konstigt att jag känner mig splittrad. Men nu, i dag, kan jag ändå se ljuset i tunneln. Det blir bättre.

Snart!

 

2 tankar på “Hälsning från bottenträsket

  1. Känner igen mig i det du skriver. Om ångesten och oron. 1 juli ska jag officiellt ta över Just Burger men redan nu gör jag nästan allt och tänkter också ” ska JAG klara det här”. Finns väl de som är mer lämpade, som redan kan allt, vet allt, fixar allt, har gått sina skolor. Men Du fixar det och det hoppas jag med att jag gör. Jag ska i alla fall ge mitt bästa och räcker inte det så har jag i alla fall försökt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s