Snacka går ju


I förra inlägget skrev jag om ett program som två deltagare på skrivkaféet tipsade om. Det handlade om Natural Reader, som går ut på att man matar in en text och får den uppläst. Bra för att kunna ta ett steg ifrån sin egen text, lyssna efter konstig rytm, dålig balans, märkliga upprepningar som man inte ser men hör.

Paret på kaféet lovordade programmet. Den skulle till och med ersätta dyra lektörer. Kunde det verkligen vara sant? Jag blev självklart nyfiken.

Det skulle finnas en gratisversion, som jag tänkte testa och sedan utvärdera här på bloggen. Men när jag laddade ner programmet insåg jag snart att det bara fanns en amerikanskklingande engelska att lyssna till.

För att få svensk läsning får en punga ut med 40 dollar. Inte så mycket, men mer än jag vill lägga ut för något som jag inte ens känt ett behov av. Jag fortsätter nog med att läsa högt för mig själv och anlitar lektör när den dagen kommer.

Vill du testa så finns programmet att ladda ner för både pc och mac. En gratis version med flera språk men inte svenska (om man inte köper en uppgradering som alltså kostar 39 dollar) och en betalvariant som kostar mellan 70 och 200 dollar och som har fler funktioner och språk.

Om du redan har testat Natural Reader får du gärna dela med dig! Bra, dåligt, onödigt, omistligt?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s